onsdag 26 augusti 2009

Otto är från Mars, Pärlan från Venus

Igår förstod jag plötsligt varför Otto varit alldeles spattig i två dagar. Jag som i tankarna skyllt på att han är inne i sin värsta och mest odrägliga fjortisperiod just nu upptäckte att tant Pärlan faktiskt började löpa dagen till ära, ganska precis enligt schemat och hon luktar sååå gott, säger Otto. Pärlan uppskattar inte alls att han beter sig som den där jobbiga snubben man kan hitta intill garderoben vid stängningsdags på krogen. Hon visar upp hela sitt praktfulla garnityr, men herr O låter sig inte imponeras. Inte avskräckas heller, för den delen. Nu får de njuta av varandra på varsin sida om IKEA-grinden i några veckor.

Skolan började om i måndags och nu har jag två högstadiebarn. Tiden går. Fort. Även om han inte vill erkänna det verkar Anton tycka att det är ganska roligt, han som varit ganska anti-skola under hela 6:an. Ny skola, nya lärare och flera nya klasskompisar tycks göra susen och han verkar inte helt missnöjd över att återigen ha storasyster Lina på samma skola. De har sina hemklassrum i samma korridor och att ha en syrra i nian kanske känns ganska tryggt när man är nästan yngst på skolan.

1 kommentar:

  1. Jobbiga killar på krogen vid stängningsdags...det är ju nästan att man saknar det som småbarnsmor hahaha. Inte mycket krogen just nu :-D
    De där grindarna från Ikea är bra, jag förutsätter att även du har varianten i stål :-) Stål är hårt och tåligt! Precis som kära bullepojkar!

    SvaraRadera